Crystal Report - Page 16
CodeGuru Home VC++ / MFC / C++ .NET / C# Visual Basic VB Forums Developer.com
Page 16 of 39 FirstFirst ... 61314151617181926 ... LastLast
Results 226 to 240 of 580

Thread: Crystal Report

  1. #226
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    India, TamilNadu, Chennai.
    Posts
    269

    Re: Printing Problems

    Hi,

    Measure your preprinted invoice height, change page setting to custom (width/height) at crystal report design time.



    Originally posted by shuzz
    hi,

    im workin on a invoicing program , i was told to make the current reports fit in the pre-printed invoice paper.

    the problem is:

    as i print jus one invoice i ill turn out ok,
    but if i print more than 4 invoices, the report will slowly start going down just a little bit each invoice so when it gets to the 4 invoice the printed report will be off like for a line...

    dont know if i explained well enough,

    ex:
    1 invoice:
    ________________________

    [notice there are two lines]
    zzzzz
    qwqqwe
    fgdddfd

    {details}
    totals
    _________________________
    2 invoice:
    _________________________


    zzzzz
    qwqqwe
    fgdddfd

    {details}
    totals
    _________________________
    3 invoice:
    _________________________


    zzzzz
    qwqqwe
    fgdddfd

    {details}
    totals
    _________________________
    4 invoice:
    _________________________
    [notice there is just one line now]
    zzzzz
    qwqqwe
    fgdddfd

    {details}
    totals
    _________________________

    if any of you know how to solve this or has any ideas...
    please let me know
    shuzz7@yahoo.com
    Please avoid sending emails to my personal mail:
    write your doubts as thread in Codeguru
    Crystal Reports Forum
    .

    This will help all people having similar matters, and will let people who know solutions on the specific topic
    share their knowledge.

    Visit my company web site (Qmax Test Equipments Private Limited)

    Yours friendly,
    K.Babu
    Share on Google+

  2. #227
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    India, TamilNadu, Chennai.
    Posts
    269

    Re: Exporting report

    Hi,

    Make sure all the crystal report export envelope option fails or not, if it's all export fails this may export related files correption reinstall crystal report and then try again.


    Originally posted by VTDrakull
    Hi, Babu, look, i got this problem: I have built an application in VB6 with crystal report 8.0. the report works fine, but when trying to export it (.xls, .doc, and others..) using the envelope button, it seems to be exporting but it does nothing. Only i get is a file 0 bytes long. Any ideas?
    Please avoid sending emails to my personal mail:
    write your doubts as thread in Codeguru
    Crystal Reports Forum
    .

    This will help all people having similar matters, and will let people who know solutions on the specific topic
    share their knowledge.

    Visit my company web site (Qmax Test Equipments Private Limited)

    Yours friendly,
    K.Babu
    Share on Google+

  3. #228
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Grecia, Costa Rica
    Posts
    5

    Post

    hi Babu,

    i already set the size of the paper, but the printer on the first invoice at the begining of the page will make a little jump...
    like this::


    -------------------------------------top of the page[the cut]
    [this one line is the one that the printer makes]
    start of the printing



    -------------------------------------top of the page[not he cut,
    start of the printing [here it starts printing]



    thanks again..
    Esteban Rojas
    Share on Google+

  4. #229
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    India, TamilNadu, Chennai.
    Posts
    269
    Hi,

    Hide report title, summay sections. make sure your printer configuration preload lines are correctly set in first(zero) row.


    Originally posted by shuzz
    hi Babu,

    i already set the size of the paper, but the printer on the first invoice at the begining of the page will make a little jump...
    like this::


    -------------------------------------top of the page[the cut]
    [this one line is the one that the printer makes]
    start of the printing



    -------------------------------------top of the page[not he cut,
    start of the printing [here it starts printing]



    thanks again..
    Esteban Rojas
    Please avoid sending emails to my personal mail:
    write your doubts as thread in Codeguru
    Crystal Reports Forum
    .

    This will help all people having similar matters, and will let people who know solutions on the specific topic
    share their knowledge.

    Visit my company web site (Qmax Test Equipments Private Limited)

    Yours friendly,
    K.Babu
    Share on Google+

  5. #230
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    19

    can u help me sir

    i am also using crystal report ..
    but dont know how to print report in dos mode
    can u help me sir
    plz
    Share on Google+

  6. #231
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    India, TamilNadu, Chennai.
    Posts
    269

    Re: can u help me sir

    Hi,

    Save Print output to .prn file,

    do the following command in DOS Mode

    C:\>copy myfile.prn lpt1

    Originally posted by atul_tak
    i am also using crystal report ..
    but dont know how to print report in dos mode
    can u help me sir
    plz
    Please avoid sending emails to my personal mail:
    write your doubts as thread in Codeguru
    Crystal Reports Forum
    .

    This will help all people having similar matters, and will let people who know solutions on the specific topic
    share their knowledge.

    Visit my company web site (Qmax Test Equipments Private Limited)

    Yours friendly,
    K.Babu
    Share on Google+

  7. #232
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    11

    crystal report connect to database SQL Server

    Please help me how to crystal report connect to database(SQL Server) within code Visual Basic.
    Thanks!
    Share on Google+

  8. #233
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    11

    please help me...hot...

    Please help me how to crystal report connect to database (SQL Server) within code Visual Basic.

    Ex:
    in MS Access:
    crCommon.LogonInfo(0)= "dsn=;uid=;pwd=madras;dsq="
    crCommon.DataFiles(0)= "C:\Mydata.mdb"

    in SQL Server?
    crCommon.LogonInfo(0)= ?
    crCommon.DataFiles(0)= ?

    Login info:
    Server name: THIENLOC
    Database name: PAYROLL
    UserID: sa
    Password:

    Thanks!
    Share on Google+

  9. #234
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    India, TamilNadu, Chennai.
    Posts
    269

    Re: please help me...hot...

    Refer

    cr.LogonServer (dllName$, ServerName$, DatabaseName$, UserID$, Password$)


    Originally posted by thienloclt
    Please help me how to crystal report connect to database (SQL Server) within code Visual Basic.

    Ex:
    in MS Access:
    crCommon.LogonInfo(0)= "dsn=;uid=;pwd=madras;dsq="
    crCommon.DataFiles(0)= "C:\Mydata.mdb"

    in SQL Server?
    crCommon.LogonInfo(0)= ?
    crCommon.DataFiles(0)= ?

    Login info:
    Server name: THIENLOC
    Database name: PAYROLL
    UserID: sa
    Password:

    Thanks!
    Please avoid sending emails to my personal mail:
    write your doubts as thread in Codeguru
    Crystal Reports Forum
    .

    This will help all people having similar matters, and will let people who know solutions on the specific topic
    share their knowledge.

    Visit my company web site (Qmax Test Equipments Private Limited)

    Yours friendly,
    K.Babu
    Share on Google+

  10. #235
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    11

    "dllname$"?

    Hi K.Babu,

    Please tell me what is the "dllname$"?
    Would you give me a example of "dllname$"?
    Thanks!
    Share on Google+

  11. #236
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    India, TamilNadu, Chennai.
    Posts
    269

    Re: crystal report connect to database SQL Server

    Logs on to a SQL server.

    Usage

    [form.]Report.Connect[= Name;UserID;Password;DatabaseQualifier$]
    For example:

    Report1.Connect = "DSN = Accounting;UID = 734;PWD = bigboard;DSQ = Administration"



    Originally posted by thienloclt
    Please help me how to crystal report connect to database(SQL Server) within code Visual Basic.
    Thanks!
    Please avoid sending emails to my personal mail:
    write your doubts as thread in Codeguru
    Crystal Reports Forum
    .

    This will help all people having similar matters, and will let people who know solutions on the specific topic
    share their knowledge.

    Visit my company web site (Qmax Test Equipments Private Limited)

    Yours friendly,
    K.Babu
    Share on Google+

  12. #237
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    India, TamilNadu, Chennai.
    Posts
    269

    Re: "dllname$"?

    PDSODBC.DLL".

    PDB*.DLL for standard (nonSQL) databases
    PDS*.DLL for SQL/ODBC databases.

    Originally posted by thienloclt
    Hi K.Babu,

    Please tell me what is the "dllname$"?
    Would you give me a example of "dllname$"?
    Thanks!
    Please avoid sending emails to my personal mail:
    write your doubts as thread in Codeguru
    Crystal Reports Forum
    .

    This will help all people having similar matters, and will let people who know solutions on the specific topic
    share their knowledge.

    Visit my company web site (Qmax Test Equipments Private Limited)

    Yours friendly,
    K.Babu
    Share on Google+

  13. #238
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    16

    Crystal help

    hi Mr. Balu,

    i am working with a VB/Crystal Reports project. I want to print payslips using Crystal Reports. My problem is it is becoming difficult for me to contain some payslips in one page. Payslip has 3 sections a group header, Details and group section. All the 3 sections should be together. The "Keep Together" property is not working. how do i do this? how can i force a page break whenever i need while printing?

    please help. thanks in advance.
    Share on Google+

  14. #239
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    St Paul, MN - USA
    Posts
    48

    Question Text into Crystal Reports Page/Report Header

    Hello Babu,

    I was wondering if there is a way that I could type in some text in VB 6.0 and post that data from a Textbox into a field or label in a Crystal Reports Page/Report Header?


    Thanks,
    John-
    Share on Google+

  15. #240
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    India, TamilNadu, Chennai.
    Posts
    269

    Re: Crystal help

    Hi,

    Right Click the Format Section and tick the option check box called as "New Page After"

    Keep Together the option scope for current section.

    Originally posted by N Vikram
    hi Mr. Balu,

    i am working with a VB/Crystal Reports project. I want to print payslips using Crystal Reports. My problem is it is becoming difficult for me to contain some payslips in one page. Payslip has 3 sections a group header, Details and group section. All the 3 sections should be together. The "Keep Together" property is not working. how do i do this? how can i force a page break whenever i need while printing?

    please help. thanks in advance.
    Please avoid sending emails to my personal mail:
    write your doubts as thread in Codeguru
    Crystal Reports Forum
    .

    This will help all people having similar matters, and will let people who know solutions on the specific topic
    share their knowledge.

    Visit my company web site (Qmax Test Equipments Private Limited)

    Yours friendly,
    K.Babu
    Share on Google+

Page 16 of 39 FirstFirst ... 61314151617181926 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Azure Activities Information Page

Windows Mobile Development Center


Click Here to Expand Forum to Full Width

This is a CodeGuru survey question.


Featured


HTML5 Development Center