dcsimg
CodeGuru Home VC++ / MFC / C++ .NET / C# Visual Basic VB Forums Developer.com
Results 1 to 7 of 7

Thread: Spawning rc.exe

  1. #1
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Egypt
    Posts
    38

    Spawning rc.exe

    when I installed an enterprise version of the VC6 on my computer at my work it and tried to compile the files I have created at my home or any New project, it gives me very wired error:
    error spawing rc.exe...............
    I don't know what is this error, I searched MSDN, I couldn't find anything.
    Do anyone know what is this error?
    amrsfmt
    you must have a target to work for..............

  2. #2
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    1,755

    Smile

    It does mean that it cannot run rc.exe. Make sure that rc.exe is in <VS Folder>\Common\MSDev98\Bin.

    Hope it will help you

  3. #3
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Egypt
    Posts
    38
    thanks for reply I have solved the problem
    thanks
    amr
    you must have a target to work for..............

  4. #4
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    UK
    Posts
    83
    which was?

    Don't be shy - give us a clue how you fixed it.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Egypt
    Posts
    38
    Actually,
    The problem was in the windows registery.
    I work at an office were many people my work on the same PC, so some one before me installed the visual studio 5,and then I don't know how, he deleted some of it's enteries in the registery, and left that enteries that make the system of the VS points on some of it's files. and then someone else installed visual studio 6, in another place, and uninstalled it improperly.
    so problems are accumulated.

    and then I came,
    I didn't find the visual studio in the windows, so in turn I installed it again, I didn't realize these problems untill I started to install it.
    I then tried to fix the registery.
    I didn't fix all the registery enteries,and the VS 6 worked limpy.
    I told my boss, and offered some solutions, to fix the registery ,to remove the whole system and install it again or others I can't remeber.
    so he prefered to remove the system and install it again to make it clear of all errors.

    when rxbagain replayed, I realized how the problem works and appears.
    when I tell the VC ( which I installed to compile) it search the registery where it's tools is,so it finds it in a place where the VC was previously installed and deleted by hand, and it didn't find it so the problem appeared


    that's the whole story,
    amr
    thanks for help
    you must have a target to work for..............

  6. #6
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    6

    Re: Spawning rc.exe

    The problem is fixed really simple
    check this out: h_p://www.sevenforums.com/software/647-visual-studio-2008-pro-sp1-error-spawning-rc-exe-finally-fixed.html

  7. #7
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Birmingham, UK
    Posts
    360

    Re: Spawning rc.exe

    Good work JetCoder - digging up 5 year old threads...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Windows Mobile Development Center


Click Here to Expand Forum to Full Width




On-Demand Webinars (sponsored)