Visual C++ Studio 2008, Intellisense????
CodeGuru Home VC++ / MFC / C++ .NET / C# Visual Basic VB Forums Developer.com
Results 1 to 9 of 9

Thread: Visual C++ Studio 2008, Intellisense????

  1. #1
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    58

    Visual C++ Studio 2008, Intellisense????

    Hi!
    We have a problem with the intellisense and the ClassView window.
    Sometimes there are a few clases that are incorrectly identify by the intellisense of the program. These classes appears with an icon exclamation (!) and we canīt acces them through the ClassView. The classes are always the same a few, 4 o 5. And sometimes when we open again the program apperas correctly.
    IT seems to be aleatory. And the resuslts atre diferrent if we works in differents Pc terminals. Is this normal? Could be a serious problem? Please we need help.
    Thanks..

  2. #2
    VictorN's Avatar
    VictorN is offline Super Moderator Power Poster
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Wallisellen (ZH), Switzerland
    Posts
    17,472

    Re: Visual C++ Studio 2008, Intellisense????

    Did you try to delete .ncb file?
    Victor Nijegorodov

  3. #3
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    58

    Re: Visual C++ Studio 2008, Intellisense????

    Tanks, but i did it many times. At first it works. But hours later the problem reappears. Is possible do something?

  4. #4
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    2,517

    Re: Visual C++ Studio 2008, Intellisense????

    C++ Intellisence sucks in all Visual Studio versions. The only way I know is to buy Visual Assist...

  5. #5
    VictorN's Avatar
    VictorN is offline Super Moderator Power Poster
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Wallisellen (ZH), Switzerland
    Posts
    17,472

    Re: Visual C++ Studio 2008, Intellisense????

    Quote Originally Posted by Alex F View Post
    C++ Intellisence sucks in all Visual Studio versions. ...
    Yes.
    ... but in VS2010 it works much better than in all the orevious ones.
    Victor Nijegorodov

  6. #6
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    2,517

    Re: Visual C++ Studio 2008, Intellisense????

    Quote Originally Posted by VictorN View Post
    Yes.
    ... but in VS2010 it works much better than in all the previous ones.
    From my experience, solution with 20-30 C++ projects is almost unusable in VS2010 because of super-slow Intellisence. Disabling Intellisence removes also Class View, effectively converting Visual Studio to some kind of Notepad

  7. #7
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Sweden
    Posts
    3,634

    Re: Visual C++ Studio 2008, Intellisense????

    Maybe it's time to upgrade your machine? I have no issues at all with a solution that contains 32 projects.
    Even so, personally I think the solution has way to many projects but it's how my client have made it. I prefer to keep the number of projects to a minimum as it's very rare that you need to update everything in the same session.
    Debugging is twice as hard as writing the code in the first place.
    Therefore, if you write the code as cleverly as possible, you are, by
    definition, not smart enough to debug it.
    - Brian W. Kernighan

    To enhance your chance's of getting an answer be sure to read
    http://www.codeguru.com/forum/announ...nouncementid=6
    and http://www.codeguru.com/forum/showthread.php?t=366302 before posting

    Refresh your memory on formatting tags here
    http://www.codeguru.com/forum/misc.php?do=bbcode

    Get your free MS compiler here
    http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

  8. #8

    Re: Visual C++ Studio 2008, Intellisense????

    I've had Intellisense problems for years. I've given up and bought Visual Assist X. It does the job much better than VS, and has plenty of other benefits beside. I'm using VS2005 mostly. I did upgrade to VS2008 hoping it would improve something, but in the end I really couldn't see any improvements, so I stayed with VS2005, and with VAX, it all works nicely. I haven't tried VS2010.

  9. #9
    Join Date
    May 2009
    Posts
    2,413

    Re: Visual C++ Studio 2008, Intellisense????

    Quote Originally Posted by VictorN View Post
    Yes.
    ... but in VS2010 it works much better than in all the orevious ones.
    I used to switch off Intellisense but in VS 2012 (Express for Windows Desktop, update 2) it looks very good actually. At least for my fairly small project.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Windows Mobile Development Center


Click Here to Expand Forum to Full Width

This is a CodeGuru survey question.


Featured


HTML5 Development Center