dcsimg
CodeGuru Home VC++ / MFC / C++ .NET / C# Visual Basic VB Forums Developer.com
Results 1 to 6 of 6

Thread: VB6 does not know "MID", Time, Date

  1. #1
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    4

    VB6 does not know "MID", Time, Date

    Hi,

    after intalling VB6 on a new machine (Win7, the old one showed the "BlueScreenOfDeath") i have Problems with my in-use Programs i tried to reload:

    VB6 does not know normal commands like "Mid" and "Time" and "Date" and so on.
    When i type "VBA.Mid" it works.
    But in another Application these command work properly...i ran out of any idea...

    BR
    Elex

  2. #2
    Arjay's Avatar
    Arjay is online now Moderator / MS MVP Power Poster
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    12,739

    Re: VB6 does not know "MID", Time, Date

    Try running your applications in compatibilty mode.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    4

    Re: VB6 does not know "MID", Time, Date

    Quote Originally Posted by Arjay View Post
    Try running your applications in compatibilty mode.
    Thank you for your reply...but this is not the Problem, (i've tried to use compatibilitymode)

    and another App i am programing (both since 15-20 years now) works fine...

    It's really funny...

  4. #4
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    4

    Re: VB6 does not know "MID", Time, Date

    ...another Problem is, that the code hangs at "...show modal, me", VB6 doesn't know "modal", it also has Problems with simple variables, i have to declare some of them (without option strict), else an error acours...funny...

  5. #5
    DataMiser is offline Super Moderator Power Poster
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    WV
    Posts
    5,266

    Re: VB6 does not know "MID", Time, Date

    Check your project properties for missing or incorrect references
    Always use [code][/code] tags when posting code.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    4

    Re: VB6 does not know "MID", Time, Date

    Hi,
    there was everythink ok as far as i could handle it.
    I think, there where some Problems at registry.
    The solution was to setup a new Project and then to reintegrate all single 'windows' (classes) again (that was a job with over 100 of them in this Project).

    Hell knows why...Mr. Microsoft only can tell...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Windows Mobile Development Center


Click Here to Expand Forum to Full Width




On-Demand Webinars (sponsored)