dcsimg
CodeGuru Home VC++ / MFC / C++ .NET / C# Visual Basic VB Forums Developer.com
Results 1 to 7 of 7

Thread: Weird networking problem

Threaded View

  1. #1
    John E is offline Elite Member Power Poster
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Manchester, England
    Posts
    4,515

    Weird networking problem

    I'm not really expecting a solution here but I'm hoping someone can suggest a forum where I could maybe get help with this....

    Basically I've got 2 x Windows 7 PC's here and they're networked together wirelessly (via a wireless internet router). It all works fine but one of the machines is quite old now so a week ago I decided to buy something newer.

    The new machine runs Windows 10 and I've connected it (again wirelessly) and joined it to the same workgroup as the other two machines. It can access shared folders on the Win7 machines and it can also access the internet - BUT - the Win7 machines don't seem to see the new Win10 one very reliably. One Win7 machine won't see it at all and the other does eventually see it - but not until an hour or so after the machines have all been switched on.

    Can anyone suggest what might be wrong here? Or maybe another forum where I could get some help with this?

    [Edit...] BTW I've tried disabling Windows Firewall temporarily (on the Win7 machines) and also disabling Windows Defender (on the Win10 machine) but that didn't make any difference
    Last edited by John E; February 11th, 2019 at 08:39 AM.
    "A problem well stated is a problem half solved. - Charles F. Kettering

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Windows Mobile Development Center


Click Here to Expand Forum to Full Width




On-Demand Webinars (sponsored)