CodeGuru Home VC++ / MFC / C++ .NET / C# Visual Basic VB Forums Developer.com
Results 1 to 4 of 4

Thread: Strange '_JustMyCode_Default' error with VS2019

  1. #1
    John E is online now Elite Member Power Poster
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Manchester, England
    Posts
    4,660

    Strange '_JustMyCode_Default' error with VS2019

    I'm building a suite of libraries based around Gtk and Gtkmm. I'd built them all previously a long time ago (as 32-bit, using VS2005) but now I'm trying to build 64-bit versions using VS2019. I've built around 40 libraries so far (all standard 'C') and haven't encountered any problems....

    But this morning I tried my first C++ library (Glibmm). A 64-bit Release build works fine but when I tried a Debug build it gave me this strange error, which I've never seen before:-

    Code:
    Generate Module Definition file
    libglibmm64-2.4-0D.def : error LNK2001: unresolved external symbol _JustMyCode_Default
    F:\GTK-SOURCES\gnu-windows\src\MB3Glibmm\build\msvc\x64\Debug\bin\libglibmm64-2.4-0D.lib : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
    I think the error's being reported by the linker (which can't find one of the symbols in libglibmm64-2.4-0D.def). There's no function of that name in the actual code so I'm guessing it'll be a setting somewhere that needs to be changed - but I can't see anything obvious in my VC project. Any ideas anyone?
    "A problem well stated is a problem half solved. - Charles F. Kettering

  2. #2
    John E is online now Elite Member Power Poster
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Manchester, England
    Posts
    4,660

    Re: Strange '_JustMyCode_Default' error with VS2019

    I found it - it's under Properties->C/C++->General - for some reason I need to set it to No when building a C++ library in Debug mode (I don't really understand why )
    "A problem well stated is a problem half solved. - Charles F. Kettering

  3. #3
    2kaud's Avatar
    2kaud is online now Super Moderator Power Poster
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    England
    Posts
    7,386

    Re: Strange '_JustMyCode_Default' error with VS2019

    Thanks for the heads-up tip re Just My Code property. My default is no and I have never changed it.
    All advice is offered in good faith only. All my code is tested (unless stated explicitly otherwise) with the latest version of Microsoft Visual Studio (using the supported features of the latest standard) and is offered as examples only - not as production quality. I cannot offer advice regarding any other c/c++ compiler/IDE or incompatibilities with VS. You are ultimately responsible for the effects of your programs and the integrity of the machines they run on. Anything I post, code snippets, advice, etc is licensed as Public Domain https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/ and can be used without reference or acknowledgement. Also note that I only provide advice and guidance via the forums - and not via private messages!

    C++17 Compiler: Microsoft VS2019 (16.8.4)

  4. #4
    Join Date
    May 2001
    Location
    Germany
    Posts
    1,148

    Re: Strange '_JustMyCode_Default' error with VS2019

    We are using hippomock for our unit testing, and we had to set this property to "yes" on a Windows Server 2016 or our Windows API mocks weren't called. No-one figured out why.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Windows Mobile Development Center


Click Here to Expand Forum to Full Width




On-Demand Webinars (sponsored)